Aktuale

Promovimi i librit "Proceset dhe ciklet termodinamike" të autorëve Fejzullah Krasniqi dhe Naser Sahiti
Njoftim për ndarjen e "Çmimit stimulues nga lëmi i shkencave të natyrës"
Koncert festiv për nder të 25-vjetorit të Ditës së Çlirimit të Kosovës
U mbajt konferenca shkencore "25-vjetori i ndërhyrjes së NATO-s dhe çlirimit të Kosovës: një çerek shekull shtetndërtim, arritje dhe sfida - qasje multidisiplinare"
Letër ngushëllimi nga Akademia e Shkencave e Shqipërisë
Njoftim mortor - Ndërron jetë akademik Rexhep Ferri
Konferenca shkencore "Ndryshimet klimatike, resurset ujore dhe pastrimi i ujërave të ndotura"
Njoftim për verifikimin paraprak për pozitën "Asistent administrativ"
U mbajt forumi shkencor "Studimi gjeologo-sizmik të zonave së thyerjeve tektonike tërthore Kurbnesh - Kukës - Prizren dhe Shkodër - Pejë, si dhe vlerësime të rrezikut sizmik për një jetë më të sigurt"
U promovua libri “Gjeopolitika, territori, konflikti” nga Hivzi Islami dhe Arsim Ejupi
Donacion botimesh nga Akademia e Shkencave dhe Arteve të Kosovës
U mbajt Panairi i 3-të mbarëkombëtar i librit akademik dhe shkencor
Konkurs për vendin e lirë të punës: Asistent Administrativ
U mbajt simpoziumi shkencor "Ndryshimet strukturore të ekonomisë dhe konkurrueshmërisë"
U mbajt konferenca shkencore "Roli i konferencës së Bujanit në procesin e shtetformimit të Kosovës"
Deputetë të Kosovës dhe Shqipërisë vizituan Akademinë
U mbajt tryeza shkencore "Krijimtaria letrare e Ali Aliut në 90-vjetorin e lindjes"
Kryeministri Kurti viziton ekspozitën “Kosova në gjuhët e botës”
U hap ekspozita "Kosova në gjuhët e botës"
U promovua libri “Proceset konvencionale membranore dhe të integruara” i prof. Salih Gashit
Konkurs për ndarjen e Çmimit stimulues nga lëmi i shkencave të natyrës, inxhinierisë dhe teknologjisë, mjekësisë dhe shëndetit, si dhe bujqësisë
U mbajt mbledhja e Redaksisë qendrore të Enciklopedisë shqiptare
Mbledhje e Redaksisë vendore të Kosovës për Enciklopedinë shqiptare
U mbajtën takimet e redaksive të fushave të Enciklopedisë shqiptare
Akademia propozon që viti 2024 të shpallet vit i Shtjefën Gjeçovit
Njoftim/ Thirrje për konferencën shkencore ndërkombëtare "Ndryshimet klimatike, resurset ujore dhe trajtimi i ujërave të ndotura"
Takim pune për Enciklopedinë Shqiptare
U mbajt mbledhje komemorative për akademik Feriz Krasniqin
Letër ngushëllimi nga Akademia e Shkencave e Shqipërisë
Njoftim mortor - Ndërron jetë akademik Feriz Krasniqi
ASHAK dhe UP nënshkruan memorandum mirëkuptimi
Informatë e përgjithshme në lidhje me revistën Research/Kërkime
Konkurs pune (Zyrtar për transport)
Konkurs pune (Zyrtar për zotimin e mjeteve buxhetore)
Koncert festiv
Komunikatë lidhur me gjendjen e arsimit në Kosovë
Takim i përbashkët për “Enciklopedinë shqiptare”
Akademik Ismajli – “Doctor Honoris Causa” i Universitetit të Tiranës
Tryeza shkencore "Ndotja e mjedisit nga materialet plastike dhe substancat organike rezistente dhe metodat e trajtimit"
Konferencë shkencore për Arkeologjinë shqiptare
Homazh për Esad Mekulin
U mbajt konferenca shkencore ndërkombëtare "Studimet për shqiptarët në Britaninë e Madhe dhe në vendet e Evropës Veriore"
Konferenca Ndërkombëtare në Nanoteknologji "NanoBalkan 2023"
Mbledhje komemorative dhe homazhe për Luan Mulliqin
Mesazh ngushëllimi nga Akademia e Shkencave e Shqipërisë
Njoftim mortor
Mesazh urimi për kryetarin dhe zëvendëskryetarin e Akademisë së Shkencave të Shqipërisë
Konferenca shkencore ndërkombëtare: Studimet për shqiptarët në Britaninë e Madhe dhe në vendet e evropës veriore
U mbajt konferenca shkencore "Konferenca e ambasadorëve në Londër dhe shqiptarët"
U nënshkrua marrëveshja e bashkëpunimit (2024-2025) midis ASHSH-së dhe ASHAK-ut
U mbajt konferenca shkencore ndërkombëtare "Sfidat dhe përspektiva e bashkëpunimit ekonomik Kosovë-Shqipëri dhe rajon"
Kryeministri Kurti merr pjesë në konferencën shkencore për sfidat e bashkëpunimit Kosovë-Shqipëri dhe rajon
U paraqit botimi "Dhe së fundmi - Reflektimet e një neurokirurgu mbi jetën" i Henry Marsh
U paraqit botimi "Ekuilibri letrar" i Nysret Krasniqit
Reagim i Akademisë së Shkencave dhe të Arteve të Kosovës
Tryeza shkencore "Ndotja e mjedisit nga materialet plastike dhe substancat organike rezistente dhe metodat e trajtimit"
Konferenca e 7-të vjetore shkencore e përbashkët e Ballkanit Perëndimor në kuadër të Procesit të Berlinit
U nda nga jeta nobelisti Ferid Murati (Ishte anëtar nderi i Akademisë së Shkencave dhe të Arteve të Kosovës)
Konferenca shkencore ndërkombëtare: Sfidat dhe përspektiva e bashkëpunimit ekonomik Kosovë-Shqipëri dhe rajon
Telegram ngushëllimi Akademisë së Shkencave të Shqipërisë
Arkeologët e Kosovës pjesë e organizimit të konferencës shkencore për 75-vjetorin e arkeologjisë shqiptare
Tre anëtarë të Akademisë së Shkencave dhe të Arteve të Kosovës zgjidhen anëtarë të jashtëm të Akademisë së Shkencave të Shqipërisë
U mbajt konferenca shkencore “Harmonizimi i legjislacionit të Kosovës dhe të Shqipërisë në kuadër të integrimeve europiane”
Një përfaqësi e Akademisë Sllovene viziton Akademinë e Kosovës
Informatë për zgjatjen e afatit të dorëzimit të punimeve për Revistën Research 27
Tryezë shkencore për shndërrimin e energjisë dhe ruajtjen e saj
Komunikatë e Kryesisë së ASHAK-ut
AKADEMIA E SHKENCAVE DHE E ARTEVE E KOSOVËS NËNSHKRUAN MEMORANDUM MIRËKUPTIMI ME AKADEMINË NACIONALE TË LINCEIT TË ITALISË
U paraqit botimi "Gjenocidi i Serbisë në Kosovë - Aspekte juridike"
Pjesëmarrje e anëtarëve të ASHAK në konferencën europiane për klimën në Varshavë
Ekspozitë e piktorit Esat Valla
Konferenca shkencore ndërkombëtare: Drama shqipe, fillimi i shekullit XXI
Konferenca shkencore ndërkombëtare: Filozofia dhe poezia
Konferenca shkencore: Gjenocidi dhe masakrat e Serbisë në Kosovës (1998-1999)
Paraqitja e botimeve të Agjencionit Shtetëror të Arkivave të Kosovës dhe Drejtorisë së Përgjithshme të Arkivave të Shqipërisë në Panairin Mbarëkombëtar të Librit Akademik dhe Shkencor
Paraqitja e botimeve të Universitetit të Tiranës në Panairin Mbarëkombëtar të Librit Akademik dhe Shkencor
Paraqitja e botimeve të Universitetit të Shkodrës “Luigj Gurakuqi” në Panairin Mbarëkombëtar të Librit Akademik dhe Shkencor
Paraqitja e botimeve të Universitetit të Tetovës në Panairin Mbarëkombëtar të Librit Akademik dhe Shkencor
Paraqitja e botimeve të Universitetit të Prishtinës në Panairin Mbarëkombëtar të Librit Akademik dhe Shkencor
Paraqitja e botimeve të Institutit të Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve të Shkupit në Panairin Mbarëkombëtar të Librit Akademik dhe Shkencor
Paraqitja e botimeve të Institutit të Historisë “Ali Hadri” të Prishtinës në Panairin Mbarëkombëtar të Librit Akademik dhe Shkencor
Paraqitja e botimeve të Institutit Albanologjik të Prishtinës në Panairin Mbarëkombëtar të Librit Akademik dhe Shkencor
Paraqitja e botimeve të ASHSH-së përgjatë tri ditëve të Panairit Mbarëkombëtar të Librit Akademik dhe Shkencor
Promovimi i librit “Ekonomia në hije: trajtim teorik dhe empirik” i autorëve Isa Mustafa, Justina Shiroka-Pula dhe Besnik Krasniqi
Promovimi i veprave të Seksionit të Gjuhësisë dhe të Letërsisë
U promovua libri “Sfidat e planifikimit multiparametrik të rrjeteve komunikuese pa tela”
Konferenca shkencore: Gjenocidi dhe masakrat e Serbisë në Kosovë (1998-1999)
U çel Panairi Mbarkombëtar i Librit Akademik dhe Shkencor, edicioni II
Një delegacion i ASHAK-ut vizitoi Akademinë Malaziase të Shkencave dhe të Arteve
Panairi Mbarëkombëtar i Librit Akademik dhe Shkencor (Edicioni II)
Information: Scientific round table “Electrochemical transformation of energy and its storage”
Informatë: Tryeza shkencore “Shndërrimi elektrokimik i energjisë dhe ruajtja e saj”
U paraqit monografia “Maestro Gjelosh Gjokaj”
Takimi i grupit të punës ASHSH dhe ASHAK
Ftesë për konferencën shkencore: "Studimet për shqiptarët në Britaninë e Madhe dhe në vendet e Europës Veriore"
Call for Papers/ International Scientific Conference: "Economic Cooperation: Challenges and Perspectives among Kosovo, Albania and the Region"
Njoftim/Thirrje për konferencën shkencore ndërkombëtare: "Sfidat dhe përspektivat e bashkëpunimit ekonomik Kosovë, Shqipëri dhe rajon"
Konferenca Shkencore Ndërkombëtare: Sfidat dhe perspektiva e bashkëpunimit ekonomik Kosovë, Shqipëri dhe rajon
Presidentja Vjosa Osmani shpreh ngushëllime për ndarjen nga jeta të Akademikes Edi Shukriu
Kryetari i Kuvendit Glauk Konjufca shpreh ngushëllime për ndarjen nga jeta të intelektuales, arkeologes, shkrimtares dhe ish deputetes, Edi Shukriu
Kryeministri Albin Kurti shpreh ngushëllime për ndarjen nga jeta të akademike Edi Shukriut
Telegram ngushëllimi nga Akademia e Shkencave e Shqipërisë
Ndërron jetë akademike Edi Shukriu
Koncert festiv
Kryesia e Akademisë së Shkencave të Shqipërisë uron Akademinë e Shkencave dhe të Arteve të Kosovës në 47-vjetorin e themelimit
Ekspozitë për abetaren shqip (1844-1942)
U shpallën anëtarët e Redaksise qendrore të “Enciklopedisë shqiptare”
U çel ekspozita e Eshref Qahilit
Ligjëratë e Irena Savickës
Sqarim
Konferencë shkencore "Shqipja standarde sot"
50-VJETORI I KONGRESIT TË DREJTSHKRIMIT
Konferencë jubilare në nderim të 50-vjetorit të Kongresit të Drejtshkrimit
U paraqit botimi i Brian D. Joseph "Vështrime albano-ballkanologjike"
Fjala e kryetarit të ASHAK në 55-vjetorin e Institutit të Historisë së Kosovës
Konferenca shkencore "Roli i këmbimit të dhuratave në konstituimin e lidhjeve shoqërore"
Simpoziumi “Energjia e pastër dhe zhvillimi i qëndrueshëm”
Fjala e kryetarit të ASHAK-ut në 50-vjetorin e ASHSH-së
U mbajt ligjërata e dr. Joachim Matzinger dhe dr. Katsiaryna Ackermann
U paraqit botimi "Çesk Zadeja në muzikën shqiptare"
U mbajt Konferenca e 22-të Ndërkombëtare e Tendencave në Nanoteknologji në Tiranë
Paraqitje e botimeve dhe e dokumenteve për Çamërinë
Ekspozitë personale e skulptorit Luan Mulliqi
ALLEA STATEMENT IN RESPONSE TO THE EUROPEAN COMMISSION’S CALL FOR EVIDENCE ON DIGITAL EDUCATION AND DIGITAL SKILLS
U mbajt tryeza shkencore "Rishfrytëzueshmëria e brezave të rinj frekuencor UHF, VHF dhe valëve milimetrike për rrjete të komunikimeve pa tela"
IKU ALBANOLOGU E DIJETARI LEONARD NEWMARK (1929-2022)
Tryezë shkencore “Rishfrytëzueshmëria e brezave të rinj frekuencor UHF, VHF dhe valëve milimetrike për rrjete të komunikimeve pa tela”
Akademinë e vizitoi ambasadori i Malit të Zi në Kosovë
U paraqitën botimet “Në botën e përbashkët: tradita, tranzicioni, anomia”, dhe “Fshehja e krimit: politika serbe e mashtrimeve të mëdha në Kosovë”
Kryetari i Kuvendit të Kosovës, Glauk Konjufca, vizitoi Akademinë e Shkencave dhe të Arteve të Kosovës
Simpozium për energjinë e pastër dhe zhvillimin e qëndrueshëm
U paraqitën botimet “Pozita gjeografike, politike dhe popullsia shqiptare në dokumentet diplomatike të Ministrisë së Jashtme të Britanisë së Madhe 1912-1918”, “Shqiptarët gjatë vitit 1943 sipas dokumenteve ushtarake gjermane” dhe “Shqiptarët në përfundim të Luftës së Dytë Botërore (1944) sipas burimeve gjermane”
U paraqit botimi “Studimet për shqiptarët në Francë”
U mbajt konferenca shkencore “Kritika dhe studimet letrare shqipe në shekullin XXI”
U mbajt simpoziumi shkencor "Institucionalizimi i Republikës së Kosovës në zgjedhjet parlamentare dhe presidenciale të vitit 1992"
U mbajt ligjërata e akademik Vinko Dolenc
Vizita e kryeministrit Kurti në ASHAK
U paraqit botimi “Kthesa e dramës moderne (shek.XIX-XX) ” i akademik Muhamedin Kullashit
Koncert festiv në Akademinë e Shkencave dhe të Arteve të Kosovës
U mbajtën zgjedhjet për Kryesinë e re të Akademisë së Shkencave dhe të Arteve të Kosovës
Ligjëratë inauguruese e akademik Abdylmenaf Bexhetit, anëtar i jashtëm
Konferenca Shkencore Ndërkombëtare: Studimet për shqiptarët në Francë
Paraqitja e botimeve të Akademisë në aktivitetin "Tetori i librit" në Tiranë
Vizita e ambasadorit të Gjermanisë në ASHAK
Vizita e ambasadores së Francës në ASHAK
U mbajt Konferenca Ndërkombëtare e Tendencave në Nanoteknologji në Tiranë prej 4 deri më 8 tetor 2021
Deklaratë e International Human Rights Network of Academies and Scholarly Societies
Akademik Rexhep Ismajli në Konferencën e Jenës kushtuar albanologut Wilfried Fiedler
Vizita e ambasadorit të BE-së Tomash Sunjog në ASHAK
U paraqit botimi "Enigma e poezisë" i akademik Sabri Hamitit
U paraqit botimi "Për historinë e gjuhës shqipe" i akademik Rexhep Ismajlit
Paraqitja e botimeve të ASHAK-ut në Tuz
U paraqit botimi "Komfori termik"
Botime të reja të Seksionit të Gjuhësisë dhe të Letërsisë
Paraqitet botimi "Leksikon i termave të sociolinguistikës"
U paraqit Platforma për rimëkëmbjen e arsimit në Kosovë
Platformë për rimëkëmbjen e arsimit në Kosovë
Seksioni i Gjuhësisë dhe i Letërsisë paraqiti disa nga botimet e veta
JESH - JOINT EXCELLENCE IN SCIENCE AND HUMANITIES
U paraqit leksikoni "Vendbanimet e Kosovës"
INTERCONTINENTAL ACADEMIA SELECTS YOUNG RESEARCHERS TO STUDY "INTELLIGENCE AND ARTIFICIAL INTELLIGENCE"
U paraqit botimi "Demografia e Kosovës" i akademik Hivzi Islamit
Ceremonia solemne e ndarjes së fletëdëshmive për anëtarët e rinj të ASHAK
Vizitë e Akademisë së Shkencave të Shqipërisë
Letër falënderimi nga anëtari i jashtëm Abdylmenaf Bexheti
Njoftim për zgjedhjen e anëtarëve të rinj të ASHAK-ut
Njoftim për medie
Telegram ngushëllimi nga Akademia e Shkencave e Shqipërisë
U nda nga jeta akademik Ekrem Murtezai
Konkursi për Çmimin Letten
Letër Akademisë Austriake të Shkencave
Njoftim
Ekspozitë e Rexhep Ferrit në ASHAK
Pasqyra e propozimeve për zgjedhjen e anëtarëve korrespondentë të Akademisë së Shkencave dhe të Arteve të Kosovës
U paraqit "Raportit për prodhimin e energjisë elektrike në Kosovë", i përgatitur nga grupi punues i Seksionit të Shkencave të Natyrës në kuadër të ASHAK-ut
Raporti për prodhimin e energjisë elektrike në Kosovë
Njoftim për shpalljen e zgjedhjeve për anëtarë të ri të Akademisë
Komunikatë e Kryesisë së ASHAK-ut
Komunikatë e Akademisë për dialogun Kosovë-Serbi
Telegram ngushëllimi për Akademinë e Shkencave të Shqipërisë
Deklaratë e përbashkët e ASHSH, ASHAK dhe QKLL
Komunikatë: Kryesia e Akademisë fton për vetëpërmbajtje
Komunikatë (Reagim i Akademisë lidhur me situatën politike në Kosovë)
Koncert Festiv dhe Ekspozitë për nder të 12-vjetorit të pavarësisë së Republikës së Kosovës
Nënshkruhet Protokolli i Bashkëpunimit 2020-2021 mes ASHSH-së dhe ASHAK-ut
Paraqitja e botimit "Fibracionet", autor Qamil Haxhibeqiri
Takim ndërmjet ASHAK dhe ASHSH
Koncert festiv nga veprimtaria e kompozitorit Rauf Dhomi
Ligjëratë e akademik Rexhep Ismajlit në Zagreb
Akademisë suedeze / Komitetit të Nobelit
Paraqitja e botimit "Ishin kohë të vështira për Skënderbeun, por ai kishte një aleat, Huniadin hungarez"
Akademia suedeze
Telegram ngushëllimi
Intensifikimi i bashkëpunimit të mëtejshëm shkencor midis Akademisë së Shkencave dhe Arteve të Kosovës dhe Akademisë së Shkencave të Shqipërisë
U hap ekspozita retrospektive e skulptorit Agim Çavdarbasha
Nisi punimet konferenca shkencore ndërkombëtare, Studimet Albanistike në Itali
Agim Çavdarbasha – Ekspozitë retrospektive
Urimi Akademisë së Shkencave të Shqipërisë
Akademia e Shkencave e Shqipërisë zgjodhi kryetarin e ri
Studimet Albanistike në Itali
Konferencat shkencore për Ballkanin perëndimor, organizuara nga Akademia Gjermane e Shkencave Leopoldina
Letër Akademisë suedeze
Njoftim për zgjedhjen e kryetarit të ri
Përurimi i Leksikonit të vendbanimeve, Vëllimi II, Vendbanimet rurale, A-LL
Njoftim për funeralin e profesor Wilfried Fiedler në Berlin
Ndahet nga jeta albanologu gjerman Vilfrid Fidler
Koncert solemn, veprash muzikore e poetike të autorëve mbarëkombëtar e të huaj
Paraqitje e botimeve të ASHAK-ut në Institutin për kohën të re dhe hulumtim të historisë bash­kë­kohore të Akademisë Austriake të Shken­ca­ve në Vjenë
Akademia e Shkencave dhe e Arteve e Kosovës merr pjesë në Panairin e 31-të të librit "Shkupi 2019" prej datës 8 deri 14 maj 2019, në Shkup
Akademia e Shkencave dhe e Arteve e Kosovës nënshkruan Protokollin e Bashkëpunimit me Akademinë e Malit të Zi
Botohet vëllimi i tretë i studimeve të Norbert Joklit
Prof. Fetah Podvorica u zgjodh anëtar korrespondent i ASHAL të Dijonit të Francës
U shua Eric Pratt Hamp
Ndahet nga jeta akademik Idriz Ajeti
Kumtesë e Seksionit të Shkencave Shoqërore dhe e Seksionit të Arteve të ASHAK-ut lidhur me diskursin rreth sovranitetit dhe integritetit territorial të Republikës së Kosovës
Informatë - KSHN "Water Micropollutants: from removal to detection"
Ka ndërruar jetë albanologu francez Christian Gut
"Sistemi i arsimit, tregu i punës dhe zhvillimi ekonomik: Sfidat dhe perspektivat" - Konferencë shkencore ndërkombëtare
"Filozofia dhe teatri: raportet e teatrit bashkëkohor me teatrin modern" - Simpozium shkencor ndërkombëtar
Paraqitja e botimit "Lindja e vështirë e shtetësisë së Kosovës"
Akademik Rexhep Ismajli në Cambridge u shpall anëtar i jashtëm nderi i Akademisë së Arteve dhe të Shkencave të Amerikës
ASHAK përkujtoi Robert Elsie
Paraqitja e Fjalorit Enciklopedik të Kosovës
Përurimi dhe Ekspozita "Muslim Mulliqi" Monografi
Paraqitja e Leksikonit "Vendbanimet e Kosovës, Tabloja fizike-hapësinore, demografike dhe funksionale, Vëllimi I - Qendrat Urbane"
Vizita e Avokatit të Popullit në ASHAK
Nënshkruhet Memorandum Mirëkuptimi ndërmjet ASHAK dhe UP "Hasan Prishtina"
Pavarësia e Kosovës dhe sfidat e shtetndërtimit - Simpozium shkencor ndërkombëtar
Panairi i 30-të i librit Shkupi 2018
Akademik R. Ismajli, ligjëron në Akademinë e Austrisë
Akademik Rexhep Ismajli, anëtar i Akademisë së Arteve dhe të Shkencës të Amerikës
Kumtesë nga takimi me Akademinë e Shkencave të Shqipërisë
Materialet kompozite - Tryezë shkencore
Njoftim lidhur me shfrytëzimin e Bibliotekës së ASHAK
Komunikatë për medie me rastin e 10-vjetorit të Pavarësisë së Republikës së Kosovës
Akademik Rexhep Ismajli, anëtar nderi i Shoqatës së Linguistëve të Amerikës
Njoftim për opinion për vizitën e delegacionit të Universitetit të Prishtinës “Hasan Prishtina” të kryesuar nga rektori i këtij universiteti z. Marjan Dema në ASHAK
Njoftim për opinion për vizitën e zëvendëskryeministrit, z. Fatmir Limaj dhe ministrit të MASHT-së z. Shyqiri Bytyqi në ASHAK
Tryezë shkencore: Materialet kompozite
Njoftim për zgjedhjen e Kryesisë së re të ASHAK-ut
Sfidat e ndërtimit të shtetit të së drejtës - Tryezë shkencore
Kompozitorët tanë për Nënën Shën Terezë Bojaxhiu - Tryezë muzikologjike
Rruga drejt integrimit ekonomik europian e Kosovës - Tryezë shkencore
Njoftim për opinion i vizitës së Zv/Kryeministrit Enver Hoxhaj në ASHAK
Inaugurimi i anëtarit të jashtëm prof. dr. Matteo Mandalà
Nënshkruhet Protokolli i bashkëpunimit midis ASHAK-ut dhe ASHSH-së
Konferenca për albanistikën në vendet ku flitet gjermanisht nis punimet të enjten
Akademia e Shkencave dhe e Arteve e Kosovës bëhet anëtare e Unionit Ndërkombëtar Akademik (Union Académique International)
Ekspozitë personale e akademik Rexhep Ferrit
ASHAK përkujton Robert Elsie
Mbyll punimet konferenca shkencore ndërkombëtare "Studimet albanistike në vendet ku flitet gjermanisht"
Ligjëratë inauguruese e akademik Bahri Becit, anëtar i jashtëm
Në ASHSH u mbajt një Konferencë shkencore jubilare që i kushtohej 70 vjetorit të lindjes të akademik Rexhep Ismajlit
Paraqitja e botimeve të ASHAK-ut
Ligjëratë e akademik Rexhep Ismajlit në Akademinë frënge
Ligjëratë inauguruese e prof. dr. Mentor Petrela, anëtar i jashtëm
Rishpallet Shpërblimi mbështetës 2017
Përgjigje grupit të nënshkruesve kundër ASHAK-ut
Konferencë jubilare-shkencore "Me rastin e 100-vjetorit të lindjes së akademik Idriz Ajetit"
Shpërblimi mbështetës 2017
Ceremonia inauguruese për anëtarët e rinj të ASHAK-ut
Njoftim për zgjedhjen e anëtarëve të Akademisë
PËR MIGRIMET - Tryezë shkencore
Esad Mekuli në 100-vjetorin e lindjes - Tryezë shkencore
100-vjet nga vrasja e Isa Boletinit - Tryezë shkencore
Njoftim
Nënshkrimi i marrëveshjes midis Akademisë së Mbishkrimeve dhe të Letërsisë të Francës dhe ASHAK
Koncert i përbashkët veprash kamerale-muzikë dhome
Ekspozitë inauguruese e skulptorit Luan Mulliqi, anëtar korrespondent
Mbledhje komemorative për maestron Gjelosh Gjokaj
"Ndre Mjedja - 150 vjetori i lindjes" - Konferencë shkencore
Njoftim për shpalljen e zgjedhjeve për anëtarë të ri të Akademisë
"Trashëgimia kulturore e Kosovës sot" - Tryezë shkencore
Ndarja e "Shpërblimit mbështetës 2016"
Shpërblimi mbështetës 2016
Ndërroi jetë akademik Latif Susuri
Përgjigja e ASHAK-ut dërguar TV KLAN-it
Ndërroi jetë akademik Zef Mirdita
Panairi i librit "Salon du livre de Paris"
Rishpallet Shpërblimi mbështetës 2016
Shpërblimi mbështetës 2016
Artikulli i akademik Andrej Kranjc lidhur me kremtimin e 40-Vjetorit të ASHAK, botuar në rubrikën Shkenca, të së përditshmes sllovene Delo, në numrin e të së enjtes 7 janar 2016.
Zgjedhja e Nënkryetarit
"Investimet e huaja direkte në Kosovë" - Tryezë shkencore
40-vjetori i themelimit të ASHAK-ut
Njoftim për opinion i vizitës së Kryetarit të Kuvendit të Kosovës në ASHAK
Panairi i 18-të i librit Tirana 2015
Ekspozitë inauguruese Xhevdet Xhafa
Kumtesë për zhvillimet në UP
Vizita e Këshillit të Lartë të Arsimit (YÖK) të Republikës së Turqisë në ASHAK
Prof. dr. Arsim Bajrami – anëtar i Akademisë Evropiane të Shkencave dhe të Arteve (ASAE)
Thirrja për themelimin e qendrës hulumtuese arsimore të nivelit universitar
Studimet Albanistike në Amerikë – Konferencë shkencore
Njoftim - Nënshkruhet Protokolli i bashkëpunimit midis ASHAK-ut dhe ASHSH-së.
Konferenca shkencore: "Studimet albanistike në Amerikë"
Letra e Kryetarit të ASHAK-ut drejtuar Akademive të Botës si përgjigje për Kryetarin e SANU-së
Letra e ASHAK-ut drejtuar Delegacioneve të Shteteve anëtare të UNESCO-s
Letra e ASHAK-ut drejtuar Delegacioneve të Shteteve anëtare të UNESCO-s
Mbledhje komemorative dhe homazhe për akademik Pajazit Nushin
Deklaratë me rastin e vdekjes së akademik Pajazit Nushit
Mbledhje komemorative dhe homazhe për akademik Mark Krasniqin
Njoftim për mbledhjen komemorative, homazhet dhe varrimin e akademik Mark Krasniqit
Deklaratë me rastin e vdekjes së akademik Mark Krasniqit
Mbledhje komemorative dhe homazhe për akademik Esat Stavilecin
Deklaratë me rastin e vdekjes së akademik Esat Stavilecit
25-Vjetori i Deklaratës Kushtetuese të 2 Korrikut 1990
Ligjëratë inauguruese e prof. dr. Oliver Jens Schmitt, anëtar i jashtëm
Tryezë shkencore "Zhvillimet e reja në letërsinë shqiptare"
U bë promovimi i botimit "Akademik Aleks Buda - Kujtime"
Promovimi i botimit "Akademik Aleks Buda - Kujtime"
Panairi i 17-të i librit Prishtina 2015
Panairi i 27-të ndërkombëtar i librit Shkupi 2015
Ligjëratë analitike e dr. Gëzim Qëndros
Ekspozitë personale e akademik Tahir Emrës
Tryezë shkencore "STUDIMET ALBANISTIKE NË AMERIKË"
U bë paraqitja e botimeve të ASHAK-ut
Paraqitja e botimeve të ASHAK-ut
Ministrja e Arsimit dhe Sportit të Republikës së Shqipërisë, Lindita Nikolla, viziton ASHAK-un
Ndarja e "Shpërblimit mbështetës 2015"
Mbledhje komemorative dhe homazhe për anëtarin korrespondent Ruzhdi Pllana
Njoftim - Vdiq anëtari korrespondent Ruzhdi Pllana
Mbrëmje muzikore-letrare
Mbledhje komemorative dhe homazhe për akademik Engjëll Berisha
Njoftim - Vdiq akademik Engjëll Berisha
Mbrëmje muzikore-letrare
Rishpallje për Shpërblimin Mbështetës 2015
SHPËRBLIMI MBËSHTETËS 2015
Njoftim për zgjedhje të Kryesisë së re të Akademisë së Shkencave dhe të Arteve të Kosovës
Mirënjohje ASHAK-ut
Akad. Nexhat Daci – anëtar i Akademisë Evropiane të Shkencave dhe të Arteve të Europës (ASAE)
Ekspozitë dhe mbrëmje muzikore-poetike
Deklaratë e ASHAK përkitazi me ngjarjet e fundit në UP
Akad. Idriz Ajeti, Mark Krasniqi dhe Ali Aliu "Nderi i Kombit"
Tryezë shkencore "Në 200-vjetorin e lindjes së Jeronim De Radës"
Tryeza shkencore "Ujitja në Kosovë - Menaxhimi i ujërave për bujqësi të qëndrueshme"
“Lufta e Parë Botërore dhe çështja shqiptare 1914-1918” - Konferencë shkencore
Njoftim - Vdiq akademik Besim Bokshi
U MBAJT NË TIRANË MBLEDHJA E KËSHILLIT NDËRAKADEMIK PËR GJUHËN SHQIPE
Tubim shkencor: Gjuha e simetrive - Një këndvështrim nga teoria e përfaqësimit dhe gjeometria
Koncert veprash vokalo-pianistike
Tryeza shkencore: "Arkeologjia në trojet shqiptare: Sfidat dhe mundësitë"
Ligjëratë inauguruese e prof. dr. Edi Shukriut, anëtare korrespondente
Ligjëratë inauguruese e prof. dr. Arsim Morinës, anëtar korrespondent
Çmimi stimulues i Fondit 2014
Tryezë shkencore: "UJITJA NË KOSOVË - MENAXHIMI I UJËRAVE PËR BUJQËSI TË QËNDRUESHME", më 16 tetor 2014
Raport nga mbledhja e Këshillit Ndërakademik për Gjuhën Shqipe
Njoftim: Nënshkrimi i marrëveshjes ndërmjet Akademive të Kosovës dhe Maqedonisë
Hivzi Islami dhe Edi Shukriu u inauguruan anëtarë të Akademisë Europiane
Ligjëratë inauguruese e prof. dr. Salih Gashit, anëtar korrespondent
Ndarja e "Shpërblimit mbështetës 2014"
SQARIM I ASHAK
Shpallje për "Shpërblimin mbështetës 2014"
“Punësimi në Kontekstin Zhvillimor dhe Integrues të Kosovës” - Tryezë shkencore
Konferencë për medie rreth realizimit të projektit Enciklopedia e Kosovës