Ligjëratë e akademik Rexhep Ismajlit në Zagreb

Akademik Rexhep Ismajli ka mbajtur ligjëratë në Qarkun Linguistik të Kroacisë në Zagreb, të martën e shkuar. Ismaili para gjuhëtarëve kroatë ka ligjëruara për origjinën e dialekteve të shqipes. Ai dhe Ismajli dhe anëtari korrespodent Bardh Rugova gjatë qëndrimit të tyre në Zagreb kanë mbajtur njëherësh cikël ligjëratash në Universitetin e Zagrebit dhe kanë zhvilluar takime me gjuhëtarët akademikë kroatë, Augustin Kovacec dhe Ranko Matasoviq.