3 Mars, 2023

Donacion botimesh nga Akademia e Shkencave dhe Arteve të Kosovës
U mbajt Panairi i 3-të mbarëkombëtar i librit akademik dhe shkencor
Konkurs për vendin e lirë të punës: Asistent Administrativ
U mbajt simpoziumi shkencor "Ndryshimet strukturore të ekonomisë dhe konkurrueshmërisë"
U mbajt konferenca shkencore "Roli i konferencës së Bujanit në procesin e shtetformimit të Kosovës"
Deputetë të Kosovës dhe Shqipërisë vizituan Akademinë
U mbajt tryeza shkencore "Krijimtaria letrare e Ali Aliut në 90-vjetorin e lindjes"
Kryeministri Kurti viziton ekspozitën “Kosova në gjuhët e botës”
U hap ekspozita "Kosova në gjuhët e botës"
U promovua libri “Proceset konvencionale membranore dhe të integruara” i prof. Salih Gashit
Konkurs për ndarjen e Çmimit stimulues nga lëmi i shkencave të natyrës, inxhinierisë dhe teknologjisë, mjekësisë dhe shëndetit, si dhe bujqësisë
U mbajt mbledhja e Redaksisë qendrore të Enciklopedisë shqiptare
Mbledhje e Redaksisë vendore të Kosovës për Enciklopedinë shqiptare
U mbajtën takimet e redaksive të fushave të Enciklopedisë shqiptare
Akademia propozon që viti 2024 të shpallet vit i Shtjefën Gjeçovit
Njoftim/ Thirrje për konferencën shkencore ndërkombëtare "Ndryshimet klimatike, resurset ujore dhe trajtimi i ujërave të ndotura"
Takim pune për Enciklopedinë Shqiptare
U mbajt mbledhje komemorative për akademik Feriz Krasniqin