14 Prill, 2016

Reagim i Akademisë së Shkencave dhe të Arteve të Kosovës
Tryeza shkencore "Ndotja e mjedisit nga materialet plastike dhe substancat organike rezistente dhe metodat e trajtimit"
Konferenca e 7-të vjetore shkencore e përbashkët e Ballkanit Perëndimor në kuadër të Procesit të Berlinit
U nda nga jeta nobelisti Ferid Murati (Ishte anëtar nderi i Akademisë së Shkencave dhe të Arteve të Kosovës)
Konferenca shkencore ndërkombëtare: Sfidat dhe përspektiva e bashkëpunimit ekonomik Kosovë-Shqipëri dhe rajon
Telegram ngushëllimi Akademisë së Shkencave të Shqipërisë
Arkeologët e Kosovës pjesë e organizimit të konferencës shkencore për 75-vjetorin e arkeologjisë shqiptare
Tre anëtarë të Akademisë së Shkencave dhe të Arteve të Kosovës zgjidhen anëtarë të jashtëm të Akademisë së Shkencave të Shqipërisë
U mbajt konferenca shkencore “Harmonizimi i legjislacionit të Kosovës dhe të Shqipërisë në kuadër të integrimeve europiane”
Koncert për nder të 24-vjetorit të Ditës së Çlirimit
Një përfaqësi e Akademisë Sllovene viziton Akademinë e Kosovës
Informatë për zgjatjen e afatit të dorëzimit të punimeve për Revistën Research 27
Tryezë shkencore për shndërrimin e energjisë dhe ruajtjen e saj
Komunikatë e Kryesisë së ASHAK-ut
AKADEMIA E SHKENCAVE DHE E ARTEVE E KOSOVËS NËNSHKRUAN MEMORANDUM MIRËKUPTIMI ME AKADEMINË NACIONALE TË LINCEIT TË ITALISË
U paraqit botimi "Gjenocidi i Serbisë në Kosovë - Aspekte juridike"
Pjesëmarrje e anëtarëve të ASHAK në konferencën europiane për klimën në Varshavë
Ekspozitë e piktorit Esat Valla