9 Shkurt, 2015

Informatë e përgjithshme në lidhje me revistën Research/Kërkime
Presidentja Vjosa Osmani shpreh ngushëllime për ndarjen nga jeta të Akademikes Edi Shukriu
Kryetari i Kuvendit Glauk Konjufca shpreh ngushëllime për ndarjen nga jeta të intelektuales, arkeologes, shkrimtares dhe ish deputetes, Edi Shukriu
Kryeministri Albin Kurti shpreh ngushëllime për ndarjen nga jeta të akademike Edi Shukriut
Telegram ngushëllimi nga Akademia e Shkencave e Shqipërisë
Ndërron jetë akademike Edi Shukriu
Koncert festiv
Kryesia e Akademisë së Shkencave të Shqipërisë uron Akademinë e Shkencave dhe të Arteve të Kosovës në 47-vjetorin e themelimit
Ekspozitë për abetaren shqip (1844-1942)
U shpallën anëtarët e Redaksise qendrore të “Enciklopedisë shqiptare”
U çel ekspozita e Eshref Qahilit
Ligjëratë e Irena Savickës
Sqarim
Konferencë shkencore "Shqipja standarde sot"
50-VJETORI I KONGRESIT TË DREJTSHKRIMIT
Konferencë jubilare në nderim të 50-vjetorit të Kongresit të Drejtshkrimit
U paraqit botimi i Brian D. Joseph "Vështrime albano-ballkanologjike"
Fjala e kryetarit të ASHAK në 55-vjetorin e Institutit të Historisë së Kosovës