Përgatitja e veprës së plotë të Norbert Joklit

Në bashkëpunim me Akademinë e Shkencave të Austrisë realizimi i botimit të plotë të veprës së albanologut të shquar austriak, Norbert Joklit, ka arritur pothuajse në fazën përmbyllëse. Përmes bashkëpunimit me Qendrën e Studimeve Albanologjike të Tiranës është siguruar një numër përkthimesh të veprave të Joklit. Gjatë vitit 2011 janë përgatitur për shtyp ose janë në përgatitje e sipër dy vëllimet e para të veprës së plotë të Joklit. Në fund të 2011-tës doli nga shtypi dhe u përurua vepra “Studien zur albanesichen Etymologie und Wortbildung” (1911), në përkthim të Eqrem Çabejt, ndërsa është në përfundim e sipër edhe vepra “Linguistich-Kulturhistoriche Untersuchungen aus dem Bereich de Alnanischen” (1923), në përkthim të Anton Krajnit. Gjithashtu parashihet të bëhen gati për botim studimet e Joklit për gjuhët e lashta të Ballkanit, për raportet e shqipes me gjuhët e tjera të Ballkanit etj. Projekti do të vazhdojë edhe në vitin 2013 dhe më tej, deri në përmbyllje të botimit të veprës së plotë të këtij albanologu të shquar

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print