Fotogaleria

LEKSIKON – VENDBANIMET E KOSOVËS, I-II
FJALORI ENCIKLOPEDIK I KOSOVËS
Kosova, a monographic survey
Vizita e kryeministrit Kurti në ASHAK
U paraqit botimi “Kthesa e dramës moderne (shek.XIX-XX) ” i akademik Muhamedin Kullashit
Koncert festiv në Akademinë e Shkencave dhe të Arteve të Kosovës
U mbajtën zgjedhjet për Kryesinë e re të Akademisë së Shkencave dhe të Arteve të Kosovës
Ligjëratë inauguruese e akademik Abdylmenaf Bexhetit, anëtar i jashtëm
Paraqitja e botimeve të Akademisë në aktivitetin “Tetori i librit” në Tiranë
Vizita e ambasadorit të BE-së Tomash Sunjog në ASHAK
Ceremonia solemne e ndarjes së fletëdëshmive për anëtarët e rinj të ASHAK
Vizitë e Akademisë së Shkencave të Shqipërisë
Ekspozitë e Rexhep Ferrit në ASHAK
Koncert festiv nga veprimtaria e kompozitorit Rauf Dhomi
Agim Çavdarbasha – Ekspozitë retrospektive
Koncert solemn, veprash muzikore e poetike të autorëve mbarëkombëtar e të huaj
Njoftim për opinion për vizitën e delegacionit të Universitetit të Prishtinës “Hasan Prishtina” të kryesuar nga rektori i këtij universiteti z. Marjan Dema në ASHAK
Ligjëratë inauguruese e prof. dr. Mentor Petrela, anëtar i jashtëm
Mbledhje komemorative për maestron Gjelosh Gjokaj
“Investimet e huaja direkte në Kosovë” – Tryezë shkencore
Tryezë shkencore “Zhvillimet e reja në letërsinë shqiptare”
U bë promovimi i botimit “Akademik Aleks Buda – Kujtime”
Promovimi i botimit “Akademik Aleks Buda – Kujtime”
Paraqitja e botimeve të ASHAK-ut
Ministrja e Arsimit dhe Sportit të Republikës së Shqipërisë, Lindita Nikolla, viziton ASHAK-un
Ndarja e “Shpërblimit mbështetës 2015”
Mbrëmje muzikore-letrare
Mbrëmje muzikore-letrare
Njoftim për zgjedhje të Kryesisë së re të Akademisë së Shkencave dhe të Arteve të Kosovës
Mirënjohje ASHAK-ut
Ekspozitë dhe mbrëmje muzikore-poetike
Tryeza shkencore “Ujitja në Kosovë – Menaxhimi i ujërave për bujqësi të qëndrueshme”
“Lufta e Parë Botërore dhe çështja shqiptare 1914-1918” – Konferencë shkencore
Tubim shkencor: Gjuha e simetrive – Një këndvështrim nga teoria e përfaqësimit dhe gjeometria
Koncert veprash vokalo-pianistike
Tryeza shkencore: “Arkeologjia në trojet shqiptare: Sfidat dhe mundësitë”
Ligjëratë inauguruese e prof. dr. Edi Shukriut, anëtare korrespondente
Ligjëratë inauguruese e prof. dr. Arsim Morinës, anëtar korrespondent
Njoftim: Nënshkrimi i marrëveshjes ndërmjet Akademive të Kosovës dhe Maqedonisë
Ndarja e “Shpërblimit mbështetës 2014”
Konferencë për medie rreth realizimit të projektit Enciklopedia e Kosovës
Konferencë shkencore: “Energjetika dhe mjedisi për zhvillim të qëndrueshëm”
Ligjeratë e Akademik Stefan Vodenicharov, D. sc., Kryetar i Akademisë së Shkencave të Bullgarisë
Promovimi i Monografisë së Akademik Tahir Emrës
U përurua edhe në Tiranë vepra e plotë e poetit Ali Podrimja
Ligjeratë e prof. dr. Günter Stock, me temë: “VEPRIMTARIA E ALLEA-s DHE BASHKËPUNIMI NDËRAKADEMIK”
Përkujtohet akademik Ali Podrimja
Tryezë shkencore: “Letërsia shqipe në shkrimet enciklopedike”
Paraqitja e katër romaneve të ribotuar të akademik Mehmet Krajës
Përurimi i monografisë së Gëzim Qëndros
Ligjëratë inauguruese e prof. dr. Ruzhdi Pllanës, anëtar korrespondent
Përurimi i veprës së akademik Esat Stavilecit
Ligjëratë inauguruese e prof. dr. Arsim Bajramit, anëtar korrespondent
Ligjëratë inauguruese e akademik Alajdin Abazit, anëtar i jashtëm
Konferencë shkencore: “ENERGJETIKA DHE MJEDISI PËR ZHVILLIM TË QËNDRUESHËM”, më 30 tetor 2013.
Paraqitja e botimit të veprës së plotë të poetit Ali Podrimja
Ligjëratë inauguruese e akademik Kolec Topallit, anëtar i jashtëm
Koncert solemn
FALËNDERIM I AKADEMIKUT RADOSLAV KATIČIĆ
Njoftim
“Fan S. Noli si kompozitor dhe studiues muzikor” – Tryezë Muzikologjike
Njoftim
Ekspozitë me vepra të arteve pamore të autorëve shqiptarë
KONCERT SOLEMN: “100-vjet pavarësi e Shqipërisë”
Konferencë shkencore: “PAVARËSIA E SHQIPËRISË DHE KOSOVA 100 VJET PAS”
Përurimi i veprës së akademik Kolec Topalli
In Memoriam: Ali Podrimja
Përurohen botimet e reja të Akademisë