Ekspozita

Ligjëratë e dr. Joachim Matzinger dhe dr. Katsiaryna Ackermann
U paraqit botimi "Çesk Zadeja në muzikën shqiptare"
Paraqitje e botimeve dhe e dokumenteve për Çamërinë
Call for Entries - Media Training for Scientists
Ekspozitë personale e skulptorit Luan Mulliqi
ALLEA STATEMENT IN RESPONSE TO THE EUROPEAN COMMISSION’S CALL FOR EVIDENCE ON DIGITAL EDUCATION AND DIGITAL SKILLS
U mbajt tryeza shkencore "Rishfrytëzueshmëria e brezave të rinj frekuencor UHF, VHF dhe valëve milimetrike për rrjete të komunikimeve pa tela"
IKU ALBANOLOGU E DIJETARI LEONARD NEWMARK (1929-2022)
Tryezë shkencore “Rishfrytëzueshmëria e brezave të rinj frekuencor UHF, VHF dhe valëve milimetrike për rrjete të komunikimeve pa tela”
Akademinë e vizitoi ambasadori i Malit të Zi në Kosovë
U paraqitën botimet “Në botën e përbashkët: tradita, tranzicioni, anomia”, dhe “Fshehja e krimit: politika serbe e mashtrimeve të mëdha në Kosovë”
Kryetari i Kuvendit të Kosovës, Glauk Konjufca, vizitoi Akademinë e Shkencave dhe të Arteve të Kosovës
Simpozium për energjinë e pastër dhe zhvillimin e qëndrueshëm
U paraqitën botimet “Pozita gjeografike, politike dhe popullsia shqiptare në dokumentet diplomatike të Ministrisë së Jashtme të Britanisë së Madhe 1912-1918”, “Shqiptarët gjatë vitit 1943 sipas dokumenteve ushtarake gjermane” dhe “Shqiptarët në përfundim të Luftës së Dytë Botërore (1944) sipas burimeve gjermane”
U paraqit botimi “Studimet për shqiptarët në Francë”
U mbajt konferenca shkencore “Kritika dhe studimet letrare shqipe në shekullin XXI”
U mbajt simpoziumi shkencor "Institucionalizimi i Republikës së Kosovës në zgjedhjet parlamentare dhe presidenciale të vitit 1992"
Inventarizimi i virozave dhe shëndetësimi i materialit mbjellës të specieve frutore dhe vreshtave në Kosovë dhe Shqipëri